If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
АЗ защо се търсят и разискват само дизелови екземпляри?? Дизела е отживелица вече, скоро няколко автопроизводители обявиха, че спират да произвеждат дизели до 2022-2024 г. Освен това в много европейски градове вече е забранено в определени часове да влизат дизелови автомобили, а някъде има и абсолютна забрана за дизелови автомобили независимо от евро категорията им! Скоро това ще стане и в България. И най важното е че шанса да вземеш добър дизелов екземпляр на малко километри почти клони към 0 защото както знаем дизеловите се купуват от хора които карат мн км. на година докато бензиновите могат да се намерят доста запазени екземпляри на малко км. реални.
Нека не сме толкова черногледи! Дизелови автомобили и да спрат да се произвеждат след 5-6 години, няма как да бъдат забранени да се карат поне още 10 години след това, освен ако не е обявено категорично към момента в който си купуваш колата. Чисто законодателно няма как да бъде допуснато. Днес бях в салон на Алфа Ромео в Германия и чистосърдечно ми препоръчаха да си купя дизелово Стелвио. Много проучвания показват, че новите дезели Евро 6D са сръвними по стойности на замърсяване с хибриди. Забрани за Евро 4 има не в много, а някой европейски градове, като в момента в Германия са 4 града и то в няколко централни улици. До края на годината ще станат 10 града. Говорим за Евро 4. В Лондон обсъжда забрана на коли с ДВГ през 2035г. Т.с. в България, ако визираме София, може да стане 2045г, за цялата държава не смея да мисля дали изобщо ще стане преди тотално да бъде спряно производство на фосилни горива. А тук все пак говорим за 159ки в България през 2019. Масовите двигатели за този модел са дизел, според повечето мнения, по надеждни и по-икономични, по-динамични. По лично мнение, при годишен пробег над 20 000км, при преобладаващи дълги пътувания и по-динамичен стил на шофиране, дизелите са по-добрия избор. Но нека мнението ми не е повод за възраждане на онзи спор отново!
Колата е на 249000.Не успявам да кача нещо снимки, намалих им размера и пак не става. Има някаква драма с мотора, направил съм снимки. Корекциите са много високи, над 3,5, мотора мени оборотите и прекъсва студен. Като загрее се оправя но корекциите скачат главоломно. Има и някаква драма с въздуха, даваното се мени, но целта е постоянна 1199, което много ме озадачи. Ако успея да кача снимките ще ги дискутираме.
Това от мен за сега. До следващият път.
Лъже много яко и с годината. Не е 2010.
Освен това колата е фейс, а седалките са от преди фейс.
Металният орнамент на волана, както и лявата лайстничка на таблото са синкави.
Докато централната конзола и тази около ск.лост са драскан алуминии - TI.
А лайстничката на лявата врата е сив алуминии, трети вариант!!!
Е няма такъв сбирщайн!!!!
Колите над 10 годии не могат да се препродават, а фирмите за скрап не смогват
Колапсът на дизеловия транспорт е близо, като това се отнася най-вече за Германия, става ясно от репортаж на "Гласът на Европа", излъчен по различни телевизии, както и в YouTube.
Заради забраната за използване на коли с такива двигатели, техните собственици в големите немски градове масово търсят начини, да се отърват от тях. Сметищата са препълнени с нормални автомобили, които няма как да бъдат препродадени, въпреки че са в добро състояние.
Всички тези машина са на около 10 години, като при някои от тях пробегът е около 100 000 км. Според законите на Германия, те трябва да бъдат бракувани, тъй като нямат право да се движат в големите градове. Причината е, че те не отговарят на новите екологични норми, въведени през миналата година.
"Повечето захвърлени превозни средства, като някои от тях дори нямат и 10 години. Сред тях са коли на Audi, BMW, Volkswagen, като проблемът е, че техните собственици трябва да ги бракуват - търсене на вторичния пазар за тях няма, а използването им в големите градове е забранено. Затова и предаването им за скрап е най-бързият начин за получаване на някакви пари за тях", се казва в репортажа.
Проблемът обаче е, че фирмите, извършващи тази дейност, са претрупани с коли. Затова и много германци директно изхвърлят колите са бунищата, като преди това ги спират от движение.
Дано колегите си изкарат супер на феста!!! Днес се засякохме с доста от тях на Сапарева Баня. Пътьом минавах от там и ги видях. Поздравявах всеки когото видях
Сега за моята разходка от 450 километра до Кюстендил, София и обратно към вкъщи.
Първо за тази в Кюстендил, обявата вече е изтрита, предполагам че или е купена, тъй като, до като и правех оглед и диагностика дойде колега и той да я види. Поне на него му показах какво и е състоянието. Или ще се появи закърпена след време с по-висока цена. 2.0 жтд 170 коня. 2009 година 156000км, 6700 лева.
плюсове:Климата работи, мотора запали от раз,много разбран и отзивчив търговец.
минуси:колата е на 299000, много външни "забележки", разбирайте цялостно боядисване тъй като са дупки с ръжда. Гладна е на масло, компа показа 20% и като вдигнах щеката нямаше никой. Турбина вие, пуши черно отзад и саждите са мазни. Постоянна грешка за агеера P0401. Мотора има едно претрисане между 1200-1800 оборота, след това изчиства. Сбирщайн гуми, които не стават за нищо.
Колата е на 249000.Не успявам да кача нещо снимки, намалих им размера и пак не става. Има някаква драма с мотора, направил съм снимки. Корекциите са много високи, над 3,5, мотора мени оборотите и прекъсва студен. Като загрее се оправя но корекциите скачат главоломно. Има и някаква драма с въздуха, даваното се мени, но целта е постоянна 1199, което много ме озадачи. Ако успея да кача снимките ще ги дискутираме.
Това от мен за сега. До следващият път.
Изгоря ми врата на феста... но както и да е ...беше добре......а ти се върни на първа страница на темата и чети..... от начало.....не се вслушвай в интернет паяците който снасят информация.....ще научиш малко повече за това което те интересува....от първо лице...тоез от хора минали преди това по пътеката ....цени за части, обслужване и т.н.... е различно....но болежките са едни и същи.......същото се отнася и за ремонтите...
Колите над 10 годии не могат да се препродават, а фирмите за скрап не смогват
Колапсът на дизеловия транспорт е близо, като това се отнася най-вече за Германия, става ясно от репортаж на "Гласът на Европа", излъчен по различни телевизии, както и в YouTube.
Заради забраната за използване на коли с такива двигатели, техните собственици в големите немски градове масово търсят начини, да се отърват от тях. Сметищата са препълнени с нормални автомобили, които няма как да бъдат препродадени, въпреки че са в добро състояние.
Всички тези машина са на около 10 години, като при някои от тях пробегът е около 100 000 км. Според законите на Германия, те трябва да бъдат бракувани, тъй като нямат право да се движат в големите градове. Причината е, че те не отговарят на новите екологични норми, въведени през миналата година.
"Повечето захвърлени превозни средства, като някои от тях дори нямат и 10 години. Сред тях са коли на Audi, BMW, Volkswagen, като проблемът е, че техните собственици трябва да ги бракуват - търсене на вторичния пазар за тях няма, а използването им в големите градове е забранено. Затова и предаването им за скрап е най-бързият начин за получаване на някакви пари за тях", се казва в репортажа.
Проблемът обаче е, че фирмите, извършващи тази дейност, са претрупани с коли. Затова и много германци директно изхвърлят колите са бунищата, като преди това ги спират от движение.
Ти в Германия ли живеш, или си приказваш просто така.....?...ако не, излез на улицата, погледни нашата реалност и ще си говорим след товаа....нали знаеш Бойко Борисов, колко лицеви опри прави...?..)
Благодаря! Обаче се оказа чене мога да ида до сервиз, защото няма начин заради номерата ( нямам представа защо, след като има транзитни на фирмата), но може да я вкараме на канал срещу автокъщата, но ми трябва майстор да дойде с мен. Някакви предложения имате ли? Ще съм много благодарен. Мисля утре следобед да е
С транзитни номера на автокъщата не би трябвало да има проблем да се закара до посочено от теб място. Възможно е да те будалкат.
Възможно е, затова ще я вкарам на канала да я видя, но искам да дойде и някой майстор или някой който разбира. Иначе като я карах се държеше доста добре
От известно време обмислям закупуването на автомобил, който да замени сегашния ми. За мен е важно да бъде сравително нов, да има добра история и да има малко спорт в него – та се колебая м/у тези два екземпляра –
Виждам че двигателите на пръв поглед са еднавки на Джулиетата и 159-та, но мощността е различна. Джулиетата се продава от Ауто Италия и май е бил тестови или оборотен , не успях много да разбера от проведените разговори. От няколко дни искам да го видя, но не е наличен... а 159-та е върната от лизинг и на пръв поглед е в много добро състояние и е закупена пак от Ауто Италия.
Не съм добре запознат с алфите и бих искал да попитвам вас за мнение относно поддръжка, какво да очаквам като евентуални проблеми и на какво да обърна внимание като отида да ги гледам?
Благодаря Ви!
17000лв за 159ка...
2019та ли сме или 2009та в момента?
Като и гледам ръждясалите болтове под капака, силно ме притеснява, че отдолу няма да е красива гледката.
Моята кола е доста по-дърта, а по тея болтове нямам грам ръжда...
Из форумите бях чел, че 159те са по-устойчиви на ръждата от предишните алфи, но знае ли човек. За цената ми е ясно, че е завишена, но ако наистина е с добра история и в добро състояние би си заслужавала парите, знаейки какви кочини има из българските автокъщи.
+ на пазара не намирам на по-малко километри екземпляр от този модел.
Сега като се загледах пах, освен ръждясалите болтовете виждам, че и стелките не са оригилани или се бъркам?
Двигателя и около него е много чисто и лъскаво, най-вероятно е бил измит, което винаги е проблем.
п.с Или както се казва "За тия пари Е60 , бате..."
Comment